Ciorbă cu sfeclă roşie, o reţetă aromată
Te-ai săturat de aceleaşi ciorbe pe care le mănânci de câteva zile? Încearcă o reţetă nouă şi inedită: ciorbă cu sfeclă roşie. Toţi vor fi încântaţi de aromele care le vor cuprinde papilele!
Ciorbă cu sfeclă roşie - Ingrediente:
2 sfecle roşii medii (circa 400 gr.) 1 ceapă medie 4 cartofi (circa 350 gr.) 1 morcov mare (de circa 200 gr.) 1 căţel de usturoi (mare) 2 litri de apă plată 1 legătură mărar Smântână (pentru servit) Sare
Ciorbă cu sfeclă roşie - Mod de preparare:
Curăţă de coajă şi spală toate legumele. Taie ceapa cubuleţe mici. Dă morcovul şi sfecla roşie prin răzătoare şi pune-le în farfurii diferite. Taie cartofii cubuleţe medii. Pune o cratiţă încăpătoare cu apă la foc mare. Când începe apa să clocotească adaugă ceapa şi usturoiul întreg. Dă focul la mediu şi lasă să fiarbă 4-5 minute.
După care adaugă morcovul şi sare, după gust. Mai fierbe circa 7 minute. Pune cartofii, lasă-i să stea 3-4 minute după care adaugă sfecla roşie. Lasă totul să fiarbă până cartofii vor fi gata.
Când cartofii sunt gata, gustă ciorba şi vezi dacă mai are nevoie de sare. (Scoate usturoiul din ciorbă). Toacă mărunt mărarul şi adaugă-l în ciorbă, stinge focul, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să stea circa 5 minute înainte să-l serveşti. Toarnă ciorba în boluri şi serveşte cu smântână. Poftă bună!
FOTO Shutterstock