Ciorbă de cartofi cu borş şi tăiţei de casă

1 aprilie 2016   Altele

Cartofii sunt consideraţi a fi, pe nedrept zicem noi, mâncarea săracilor. Dar din cartofi, poţi prepara fel de fel de mâncăruri care mai de care mai gustoase. Încearcă şi tu să găteşti această ciorbă de cartofi cu borş şi tăiţei de casă şi te vei bucura de un sfârşit de săptămână, absolut delicios, din punct de vedere culinar.

Ciorbă de cartofi cu borş şi tăiţei de casă - Ingrediente (6 porţii)

2 cepe mici 2 ardei graşi 2 morcovi 2 litri apă 1 ţelină mică 1 cană mazăre 2 mâini fasole verde 5 cartofi sare piper 2 linguri ulei 50 g tăiţei 500 ml borş 2 gălbenuşuri pătrunjel

Ciorbă de cartofi cu borş şi tăiţei de casă - Mod de preparare

Cureţi, speli şi tai cuburi cartofii, cepele, ardeii, morcovii şi ţelina. Ceapa o căleşti împreună cu ardeii şi cu morcovii. Acoperi legumele cu apă şi le laşi să fiarbă 10 minute.

După aceea, pui mazărea, ţelina, cartofii şi fasolea. Potriveşti de sare şi piper. Când sunt fierte legumele, adaugi tăiţeii şi mai laşi încă 10 minute pe foc.

Pui borşul, apoi torni cu grijă gălbenuşurile bătute şi amestecate cu un polonic de zeamă, mai ţii câteva minute, stingi focul şi serveşti cu pătrunjel tocat.

Mai multe