Ciorbă de cartofi noi
3 iunie 2018
Altele
Când apar cartofii noi şi e zi de post, e momentul să faci o ciorbiţă sau borş cu această legumă populară, ca la mama acasă.
De ce ai nevoie ca să găteşti ciorbă de cartofi noi:
1 ½ l apă
1 ceapă
300-400 g cartofi noi
300 g roşii în bulion
1 ardei gras
1 legătură leuştean
sare
500-700 ml borş, după gust
Cum prepari ciorbă de cartofi noi:
Speli şi freci cartofi cu partea abrazivă a buretelui de vase, iar pe cei mai mari îi tai în două sau în patru. Tai ceapa, ardeiul şi leuşteanul mărunt. Pui la fiert ceapa şi cartofii. După câteva clocote, adaugi sare, după gust. Când cartofii au fiert pe jumătate, pui şi ardeiul. Separat, încălzeşti borşul, pe care îl adaugi odată cu roşiile. După câteva minute opreşti focul şi presari verdeaţa.