Ciorbă de fasole, reţetă de post
În zilele de post, prepară această delicioasă ciorbă de fasole cu legume.
De ce ai nevoie pentru ciorbă de fasole
300 g fasole
2 cartofi
2 ceapă, tocată
1 morcov, tăiat cubuleţe
pătrunjel tocat, după gust
ceapă verde tocată, după gust
praz tocat, după gust
150 g roşii cherry, tăiate pe jumătate
1 ardei gras, feliat
200 ml suc de roşii
1 lingură pastă de tomate
500 ml borş de casă
sare
piper
Cum se prepară ciorba de fasole
Alegi fasolea, o speli şi o pui în apă rece. O laşi câteva ore la înmuiat sau peste noapte. Schimbi apa şi o fierbi15 minute, apoi o strecori şi o acoperi cu apă caldă. Repeţi operaţiunea, apoi o fierbi acoperit, la foc mic, până este pe jumătate fiartă. Adaugi legumele, cu excepţia cartofilor, completezi cu apă dacă este cazul, şi ţii pe foc până se pătrund bine.
Adaugi cartofii, o laşi 10 minute şi încorporezi sucul de roşii şi pasta de tomate. Sărezi şi piperezi, după gust. Când sau înmuiat legumele, acreşti cu borşul fiert separat şi mai clocoteşti, 10 minute să se combine aromele. Asezonezi cu pătrunjel, ceapă verde şi praz.