Ciorbă de fasole verde
Uşoară, de vară, o ciorbă de fasole verde este oricând binevenită.
Ingrediente
1 ceapă 100 ml ulei 800 g fasole verde 1 morcov 1 ţelină 4 roşii moi 1 legătură mărar 30 g bulion 1 legătură pătrunjel 30 g făină zeama de la 1 lămâie sare piper
Mod de preparare
Tai legumele, mai puţin fasolea verde, cubuleţe. Încingi uleiul şi căleşti ceapa până devine sticloasă, adaugi morcovul şi ţelina, amesteci şi torni 2 l de apă clocotită. Laşi la fiert până când se înmoaie morcovul, apoi adaugi fasolea verde curăţată şi tăiată jumătate. Laşi să se fiarbă şi pui roşiile date prin răzătoare, ţii 5 minute şi torni bulionul amestecat cu făina şi cu un polonic de zeamă şi mai fierbi încă 10 minute. Potriveşti gustul de sare şi piper, amesteci şi opreşti focul. Torni zeama de lămâie şi presari mărarul şi pătrunjelul, tăiate fin.