Ciorbă de fasole verde

2 octombrie 2014   Altele

N-ai mai mâncat de mult o ciorbă gustoasă, aşa ca la mama acasă? Ar putea fi chiar propunerea noastră de azi.

Ingrediente

800 g fasole verde din conservă 150 g costiţă afumată 1 ceapă mare 2 morcovi 1 ardei gras 100 g ţelină 2 cartofi 100 g pulpă de roşii frunze de ţelină pătrunjel verde 500 ml borş de casă sare piper

Cum se prepară

Se taie costiţa cubuleţe şi se rumeneşte, fără adaos de ulei, apoi se scoate deoparte. În locul ei, se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă apoi morcovii, ţelina şi ardeiul tăiate cubuleţe. Se adaugă 300 ml apă şi se fierb legumele până se înmoaie.

Când legumele sunt fierte pe jumătate, se adaugă fasolea, cartofii tăiaţi cuburi, pulpa de roşii, frunze de ţelină şi pătrunjel verde, sare şi piper, după gust. Se acoperă cu doi litri de apă caldă şi se lasă să fiarbă totul, la foc mic, 15 minute.

Se acreşte cu borşul fiert separat şi spumuit. Se serveşte caldă, garnisită cu costiţa prăjită.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe