Ciorbă de legume, numai bună în zilele de post
Ciorbele şi alte preparate care au în compoziţie legume sau fasole sunt sănătoase şi îţi ţin de foame mult timp. Păstrează aproape această reţetă pentru zilele de post. În plus, un consum regulat de fasole ţine la distanţă cancerul la colon şi întăreşte sistemul imunitar.
O jumătate de ceaşcă de fasole uscată are doar 120 de calorii, un indice glicemic foarte scăzut şi carbohidraţi complecşi. În felul acesta, se menţine nivelul optim de zahăr din sânge, iar riscul de diabet de tip 2 scade considerabil. În plus, fasolea este indicată şi persoanelor care vor să scape de kilogramele nedorite.
Ingrediente
1 ceapă tocată 2 linguri ulei 2 morcovi 1 albitură sare piper 2-3 l apă 3 cartofi 200 g fasole fiartă 200 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel 1 roşie
Preparare
Căleşti ceapa în ulei şi când devine sticloasă, adaugi morcovii şi albitura, amesteci, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi torni apa fiartă.
După ce s-au înmuiat legumele, adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, laşi la fiert, apoi pui boabele de fasole, ţii 10 minute pe foc şi torni sucul de roşii şi roşia făcută cubuleţe. Laşi aromele să se combine, iei oala de pe foc şi presari pătrunjelul tăiat fin.
Foto: Profimedia