Ciorbă de miel cu legume
Cum la români nu se poate fără ciorbă chiar şi la ocaziile festive, pentru masa de Paşti ai aici o reţetă de ciorbiţă de miel cu legume, dreasă cu smântână.
De ce ai nevoie ca să găteşti ciorbă de miel cu legume:
⁄
cană ulei
1 umăr de miel, tăiat bucăţi mai mici
4 căţei de usturoi, mărunţit
2 foi de dafin
1 ceapă mare tocată
sare
piper negru măcinat, după gust
2 linguriţe boia iute
120 g cartofi roşcaţi-maronii, curăţaţi şi tăiaţi cuburi
120 fasole verde tăiate în două
4 căni (1 l) de apă
⁄
cană smântână (împărţită în două, jumătate pentru ornare)
2 linguri făină
4-5 linguri pastă de roşii
1 lingură de mărar tocat mare
Încălzeşti ulei într-o cratiţă la foc mediu-mare; adaugi carnea de miel şi căleşti amestecând, până se rumeneşte peste tot, circa 8 minute. Cu o paletă cu orificii, transferi carnea pe un platou; dai deoparte. Pui în cratiţă usturoiul, foile de dafin, ceapa, sare, piper şi căleşti până se înmoaie. Adaugi carnea de miel, boiaua şi 4 căni de apă şi laşi să fiarbă până dă în clocot, reduci focul la mediu-mic şi laşi să fiarbă acoperit, amestecând ocazional, până când carnea devine moale, circa 20 minute.
Adaugi cartofii şi fasolea, amestecând din când în când, circa 15 minute. Într-un bol amesteci jumătate din smântână cu făina şi pasta de roşii până obţii o cremă moale, o torni în ciorbă şi amesteci până se îngroaşă uşor, circa 10 minute. La servire, mai adaugi restul de smântână şi ornezi cu mărar.
Sursa: