Ciorbă de perişoare cu carne de miel şi prune uscate

8 aprilie 2016   Altele

Ne pregătim cu reţete delicioase pentru masa specială de Paşte, când toată familia se va strânge în jurul mesei. Aceasyă ciorbă de perişoare cu carne de miel şi prune uscate este un preparat deosebit, pe care numai la o masă de sărbătoare îl poţi pregăti.

Ciorbă de perişoare cu carne de miel şi prune uscate - Ingrediente (6 porţii)

500 g carne de miel tocată 250 g prune uscate, fără sâmburi 3 linguri orez 3 linguri griş 1 ou 4 cartofi 3 roşii 200 g năut fiert pătrunjel sare piper 500 ml borş ulei 1 ceapă 3-4 căni apă caldă

Ciorbă de perişoare cu carne de miel şi prune uscate - Mod de preparare

Amesteci într-un vas carnea de miel, orezul, grişul şi oul. Formezi perişoare, după ce pui în mijlocul fiecăreia câte o prună uscată. Încingi ulei într-o oală mare şi căleşti ceapa. După 3 minute, torni apa caldă, presari sare şi piper şi fierbi, la foc iute, cartofii tăiaţi bucăţi mari. După 15 minute, dai focul mai mic şi fierbi roşiile tăiate bucăţi şi năutul. Laşi pe foc 15 minute, apoi, pui perişoarele, având grijă să nu clocotească apa.

Separat, fierbi borşul. Laşi să dea în clocot şi cu 5 minute înainte de a închide focul torni borşul. Opreşti focul şi presari pătrunjel tăiat.

foto: profimedia

Mai multe