Ciorbă de porc cu orez

25 aprilie 2016   Altele

Dovlecei, morcov, păstârnac, ţelină şi carne de porc. Iată ingredientele unei ciorba de porc cu orez foarte reuşite, săţioasă, gustoasă şi aromată. Dă-i un plus de savoare cu puţin leuştean ori frunze verzi de ţelină tocate.

Ciorbă de porc cu orez - Ingrediente (4 porţii)

500 g coastă de porc 2 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1/2 bulb de ţelină 2 linguri orez 200 ml pulpă de roşii proaspete (sau din conservă) 3 linguri zeamă de lămâie pătrunjel verde tocat frunze verzi de ţelină tocate sare piper

Ciorbă de porc cu orez - Cum se prepară

Se porţionează coasta, se pune la fiert în patru litri de apă, se ia spuma formată şi se lasă să fiarbă 25 de minute. Se curăţă legumele, se trec pe răzătoarea cu ochiuri mari, dovleceii se taie cubuleţe, se pun în oală şi se lasă să mai fiarbă 20 de minute, la foc mic.

Se adaugă pulpa de roşii, orezul spălat bine, sare şi piper, după gust, şi se mai fierbe 15 minute. Când legumele sunt bine fierte, se potriveşte gustul cu zeama de lămâie, se adaugă pătrunjelul şi frunzele de ţelină tocate şi se ia ciorba de pe foc. Opţional se poate adăuga smântână direct în farfurie.

Mai multe