Ciorbă de porc cu orez şi roşii
N-am mai preparat de mult timp o ciorbă de porc cu orez şi roşii, o zeamă perfectă pentru a fi sorbită într-o după-amiază de primăvară, ploioasă şi mohorâtă. E momentul azi să profitaţi de reţeta noastră şi să faceţi cea mai bună ciorbă!
Ciorbă de porc cu orez şi roşii - Ingrediente
500 g coastă de porc 2 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1/2 bulb de ţelină 2 linguri orez 200 ml pulpă de roşii proaspete (sau din conservă) 3 linguri zeamă de lămâie pătrunjel verde tocat frunze verzi de ţelină tocate sare piper
Ciorbă de porc cu orez şi roşii - Mod de preparare
Se porţionează coasta, se pune la fiert în patru litri de apă, se ia spuma formată şi se lasă să fiarbă 25 de minute. Se curăţă legumele, se trec pe răzătoarea cu ochiuri mari, dovleceii se taie cubuleţe, se pun în oală şi se lasă să mai fiarbă 20 de minute, la foc mic. Se adaugă pulpa de roşii, orezul spălat bine, sare şi piper, după gust, şi se mai fierbe
15 minute. Când legumele sunt bine fierte, se potriveşte gustul cu zeama de lămâie, se adaugă pătrunjelul şi frunzele de ţelină tocate şi se ia ciorba de pe foc. Opţional se poate adăuga smântână direct în farfuria cu ciorbă de porc cu orez şi roşii.