Ciorbă de post cu legume şi ciuperci

26 martie 2015   Altele

Ne-am propus astăzi să facem o ciorbă de post cu legume şi ciuperci. Şi pentru că nu e frumos să ne bucurăm numai noi de această reţetă, împărtăşim toate secretele ei cu voi.

Ingrediente pentru ciorbă de post cu legume şi ciuperci

300 g ciuperci 1 dovlecel 2 cepe 3 roşii 2 cartofi 2 morcovi 3 căţei de usturoi 3 linguri bulion 500 ml borş 1 legătură leuştean sare şi piper

Mod de preparare pentru ciorbă de post cu legume şi ciuperci

Se toacă ceapa şi se taie mărunt ciupercile, apoi se călesc împreună 15 minute. Se curăţă cartofii, dovlecelul şi morcovii şi se taie toate cubuleţe. Se toarnă 3 litri de apă peste ciupercile călite, se adaugă cubuleţele de legume şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute. După ce toate legumele s-au fiert, se adaugă roşiile date pe răzătoare, usturoiul

pisat, sare şi piper, după gust.

Se adaugă bulionul, se lasă 5 minute, iar apoi pui borşul fiert separat şi spumuit şi se mai dă ciorba în câteva clocote. Opreşti focul şi presari leuşteanul tăiat mărunt peste ciorba de post cu legume şi ciuperci.

Mai multe