Ciorbă de praz cu paste

11 august 2015   Altele

Prazul se poate consuma crud, tăiat fin şi combinat cu alte crudităţi. dar este la fel de bun si in diverse mâncăruri pe care le poţi prepara după gustul tău şi al celor apropiaţi. Iată şi propunerea noastră de azi: o ciorbă de praz cu paste, acrită cu borş.

Ciorbă de praz cu paste - Ingrediente

2 fire de praz 300 g ciuperci 1 dovlecel 100 g smântână 3 roşii 100 g tagliatelle verzi (cu spanac) 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri ulei 500 ml borş de casă sare piper

Ciorbă de praz cu paste - Cum se prepară

Se taie prazul mărunt, se căleşte cu puţin ulei până ce se înmoaie. Se adaugă dovlecelul curăţat de coajă şi tăiat cuburi, ciupercile curăţate şi tăiate felii subţiri, usturoiul feliat şi se continuă călirea încă 5-6 minute.Separat, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi se taie cuburi, apoi se adaugă peste celelalte legume. Se acoperă totul cu apă caldă, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute. Se adaugă pastele fierte separat, borşul fiert în prealabil, pătrunjelul tocat mărunt şi, după câteva clocote, se drege cu smântână şi se serveşte caldă ciorba de praz cu paste.

Mai multe