Ciorbă de pui cu smântână şi borş

4 februarie 2016   Altele

Iarna este sezonul ciorbelor şi al supelor fierbinţi pe care le adorăm şi le savurăm cu fiecare lingură şi sorbitură. O ciorbă de pui cu smântână şi borş este preparatul la cre salivez, numai acum, gândindu-mă la rezultatul final, pe care cu siguranţă îl voi împărţi cu cei dragi.

Ciorbă de pui cu smântână şi borş - Ingrediente (4 porţii)

1 piept de pui 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 ceapă mică 2 linguri orez 300 ml smântână 1 gălbenuş de ou borş sare

Ciorbă de pui cu smântână şi borş - Mod de preparare

Se fierbe carnea de pui tăiată cubuleţe în 2-3 litri de apă şi se spumează. Se adaugă zarzavatul tăiat mărunt, călit în puţin ulei. Când este aproape fiert, se adaugă orezul spălat, sare după gust şi se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute. Se adaugă borşul. Smântâna se bate cu gălbenuşul. Se ia ciorba cu un polonic şi se toarnă treptat peste smântână, până ajunge la temperatura ciorbei, apoi se toarnă în oală. În acest fel nu se taie smântâna. Ciorba de pui cu smântână şi borş se serveşte cu ardei iute.

Mai multe