Ciorbă de pui cu tăiţei
E frig afară şi o ciorbă bună acrită cu borş este binevenită la prânz ori la cină. Am pregătit o ciorbă de pui cu tăiţei pentru aceste zile reci, am acrit-o cu borş de casă, am pus şi câteva rădăcinoase, iar la sfârşit, pentru aroma inconfundabilă am presărat puţin leuştean pe deasupra.
Ciorbă de pui cu tăiţei - Ingrediente (4 porţii)
1 piept de pui 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 2 cartofi 200 ml suc de roşii 1 l borş 200 g tăiţei pătrunjel verde sau leuştean sare
Ciorbă de pui cu tăiţei - Mod de preparare
Carnea se spală, se taie după dorinţă şi se pune la fiert în apă rece. Se curăţă cu grijă spuma formată şi se lasă la fiert încă 10 minute. Se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate bucăţi, fără cartofi. Se lasă să fiarbă, la foc mic, încă 30 de minute. Se adaugă cartofii tăiaţi în patru şi sucul de roşii, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă borşul fiert separat. Se fierb tăieţeii în apă cu sare, se scurg, se clătesc cu apă rece şi se adaugă în ciorbă. Se serveşte caldă, cu pătrunjel verde sau
leuştean.