Ciorbă de pui cu varză

13 octombrie 2014   Altele

Mai deasă şi mai săţioasă. Cam aşa se prezintă această ciorbă în farfurie dacă o preparaţi întocmai aşa cum vă sfătuim noi.

Ingrediente

1 piept de pui 1 ceapă mare 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 varză mijlocie 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 100 g linte roşie (opţional) cimbru verde (sau uscat) 1 crenguţă de mentă sare piper pătrunjel verde

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fâşii şi se pune la fiert. Când dă în clocot, se spumează şi se adaugă zarzavaturile tăiate după dorinţă. Se pune varza tăiată fideluţă şi se lasă la fiert până când legumele şi carnea sunt gata. Lintea se fierbe în apă cu sare.

Se adaugă căţeii de usturoi zdrobiţi, cimbru, sare şi piper, după gust.

Când este gata, se adaugă uleiul, lintea fiartă (opţional), se lasă să mai dea 1-2 clocote şi se serveşte cu frunze de mentă şi pătrunjel.

sursa foto: StockFood

Mai multe