Ciorbă de sfeclă
O reţetă clasică de ciorbă sănătoasă de legume, fără carne.
De ce ai nevoie ca să găteşti ciorbă de sfeclă:
2 sfecle roşii 4 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 albitură 1 l borş sare 1-2 linguri ulei verdeaţă smântână
Cum găteşti ciorbă de sfeclă:
Speli sfeclele, le cureţi coaja, le tai cubuleţe sau le razi şi le pui la fiert în borş, apoi le laşi deoparte. Speli şi cureţi restul legumelor, mai puţin cartofii, le tai cubuleţe şi le căleşti, într-o oală, în uleiul încins. Când au devenit sticloase, torni 4 l de apă, presari sare şi ţii la fiert.
Când legumele sunt aproape moi torni borşul cu sfeclă, adaugi cartofii făcuţi cubuleţ şi laşi la fiert până se înmoaie. Adaugi sare, dacă e cazul, ţii să se combine aromele, opreşti focul şi presari verdeaţă tăiată fin, după gust. O serveşti cu smântână