Ciorbă de sfeclă roşie

13 ianuarie 2018   Altele

Are gust bun, nu îngraşă şi îşi păstrează calităţile indiferent de modul în care este gătită. Anemia, ulcerul şi hipertensiunea sunt doar câteva afecţiuni care pot fi tratate cu sfeclă roşie. Din acest motiv, o ciorbă de sfeclă roşie, fierbinte, este nu numai bună în zilele reci de iarnă, împotriva frirgului, dar şi pentru sănătatea ta.

Ciorbă de sfeclă roşie - Ingrediente (4 porţii)

1 sfeclă roşie medie 2 morcovi 1 bulb de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe potrivite 2 linguri ulei 1 ardei gras 200 ml suc de roşii leuştean verde sau uscat 1 plic borş 200 ml smântână sau iaurt gras sare

Ciorbă de sfeclă roşie - Cum se prepară

Se încinge uleiul într-o oală, se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi ardeiul gras tăiate după preferinţă sau rase, un praf de sare, se acoperă cu capac şi se călesc până se înmoaie.

Se adaugă 4 l de apă caldă, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 10 minute, după care se pune sfecla curăţată şi tăiată cubuleţe. Se lasă să fiarbă 20 de minute, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă pe foc încă 10 minute.

Se acreşte cu plicul de borş pentru un plus de aromă, se opreşte focul şi se adaugă leuşteanul. Ciorba de sfeckă roşie se poate servi asezonată cu smântână sau cu iaurt gras.

Mai multe