Ciorbă de văcuţă în pâine
Pentru masa de prânz, recomandăm o reţetă de ciobă de văcuţă în pâine. Este hrănitoare şi uşor de făcut.
Ingrediente:
500-700 g carne vită 1 kg roşii zemoase 2 morcovi potriviţi 1 ceapă mare 2 ardei graşi ulei de floarea-soarelui sare 2 l apă clocotită 3 cartofi pătrunjel sau cimbru 4 pâinici rotunde, negre ceapă verde, opţional piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele, apoi tai cubuleţe cartofii şi ardeii graşi, ceapa julien, iar morcovii îi dai prin răzătoare. Prepari şi roşiile cu care vei acri ciorba. Le opăreşti, 3–4 minute, le scoţi din apă şi, când sunt călduţe, le descojeşti şi le dai prin răzătoare. Pui carnea tăiată cubuleţe într-o oală, o opăreşti, arunci apa şi torni alta proaspătă. Laşi la fiert, spumuieşti şi adaugi legumele. Încerci carnea şi dacă nu s-a fiert mai torni cei 2 litri de apă clocotită şi laşi în continuare pe foc. După ce s-a fiert, adaugi roşiile, sarea şi piperul. Laşi câteva clocote şi opreşti focul. Presari cimbru şi pătrunjel proaspăt tocate. În timp ce ciorba fierbe, pregăteşti pâinea. Îi tai un căpăcel, îi scoţi miezul, apoi o dai la cuptor pentru câteva minute. Pui ciorba în castronaşul din pâine şi serveşti, dacă vrei, cu ceapă verde.