Ciorbă de varză
Ciorba de varză e ideală în curele de slăbire, dar acum vei afla o reţetă mai consistentă, cu cârnaţi afumaţi şi zeamă de varză, ca la mama acasă.
De ce ai nevoie ca să găteşti ciorbă de varză
1 ceapă mare 2-3 linguri ulei 2-3 cârnaţi afumaţi (350 g) 1 ţelină 1 morcov ½ varză murată 3 cartofi foi de dafin 3-4 căţei usturoi zeamă de varză piper boabe
Cum găteşti ciorbă de varză
Toci şi căleşti ceapa, apoi o laşi la înăbuşit cu capacul pus. Adaugi cârnaţii tăiaţi rondele şi-i ţii 10 minute. Separat, mărunţeşti ţelina, morcovul, iar varza o faci fideluţă. Le pui pe toate peste cârnaţi cu piper şi câteva foi de dafin. Torni apă cât să acopere totul şi le aşezi pe foc, 15-20 de minute. La final, adaugi cartofii cubuleţe, usturoiul pisat şi zeamă de varză, după gust. Mai ţii pe foc mic până când cartofii s-au fiert.