Ciorbă de varză cu afumătură

4 martie 2016   Altele

Cu siguranţă v-au mai rămas câteva verze acre prin butoi, frigider. Ori dacă nu, puteţi cumpăra de la orice hipermarket sau din piaţă de la ţărani pentru a prepara această ciorbă de varză cu afumătură.

Ciorbă de varză cu afumătură - Ingrediente ( 6 porţii)

1 ceapă mare 2-3 linguri ulei 300 g carne de porc 2 cârnaţi afumaţi (350 g) 1 rădăcină ţelină 1 morcov ½ varză murată 3 cartofi medii foi de dafin 3-4 căţei usturoi zeamă de varză piper măcinat pătrunjel

Ciorbă de varză cu afumătură - Mod de preparare

Cureţi, toci şi căleşti în ulei ceapa. Peste ea pui carnea de porc tăiată bucăţi şi puţină apă. O laşi la înăbuşit cu capacul pus, iar după ce aceasta s-a albit, adaugi cârnaţii tăiaţi rondele. După 5-10 minute, pui ţelina mărunţită, alături de morcovul tăiat julien, varza tocată fideluţă, câteva foi de dafin şi piper măcinat. Acoperi cu apă şi laşi totul la foc mediu. Când carnea şi varza sunt aproape fierte, pui cartofii cubuleţe, usturoiul, zeama de varză după gust şi laşi să fiarbă la foc mic.

La final, presari pătrunjel tocat şi serveşti cu pâine proaspătă.

Mai multe