Ciorbă de varză cu cârnaţi afumaţi

10 mai 2016   Altele

Poate că nu mai aveţi varză acră prin cămară ori frigider. Aşa că puteţi folosi la prepararea acestei reţete varză proaspătă. Veţi obţine cea mai bună ciorbă de varză cu cârnaţi afumaţi pentru cei ai casei.

Ciorbă de varză cu cârnaţi afumaţi - Ingrediente (4 porţii)

400 g cârnaţi afumaţi, tăiaţi felii 1 ceapă, tăiată mărunt 3-4 căţei usturoi, pisaţi 1 ardei gras roşu, tăiat fâşii 800 g varză acră 8 căni apă 1 cartof cimbru piper 1 cană suc de roşii

Ciorbă de varză cu cârnaţi afumaţi - Mod de preparare

Cureţi cartoful şi îl tai cubuleţe. Scurgi varza (dacă e cazul, o ţii la desărat) şi o tai fideluţă. Încingi o oală şi adaugi feliile de cârnat. Ţii pe foc până se rumenesc şi îşi lasă grăsime, cam 4-5 minute. Adaugi ceapa şi ardeii, laşi câteva minute pe foc, apoi pui usturoiul pisat şi sucul de roşii.

Pui varza acră, apa încălzită, cartoful, cimbrul şi piperul şi laşi la fiert. Ţii la foc domol, amestecând din când în când, până când varza şi cartoful se înmoaie. Torni cana cu suc de roşii, laşi să clocotească, guşti şi asezonezi dacă e cazul. Serveşti cât e fierbinte.

Mai multe