Ciorbă de varză cu găluşte
Cred că rar ţi se întâmplă să găteşti ciorbă de varză cu găluşte, de aceea iată aici reţeta, ca să-ţi vitaminizezi familia!
De ce ai nevoie ca să prepari ciorbă de varză cu găluşte:
● 2 cepe
● 1 păstârnac
● ½ rădăcină de ţelină
● 2 morcovi ● 200 g varză tăiată fideluţă
● sare
● piper
● 1 legătură pătrunjel
Pentru găluşte:
● 2 ouă
● 2 linguri ulei
● 2 linguri apă
● sare
● 120 g griş
Speli legumele, le cureţi şi le tai cubuleţe. Le pui la fiert, împreună cu varza, într-o oală cu apă şi sare şi le ţii până se înmoaie. Le scurgi, păstrezi o parte din ele, iar pe celelalte le pasezi la blender împreună cu supa în care au fiert. Adaugi restul
legumelor şi potriveşti gustul cu sare şi piper.
Pentru găluşte, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă, iar gălbenuşurile le freci cu uleiul şi, la final, le mixezi împreună. Încorporezi apa şi sarea, adaugi treptat grişul până capătă o textură asemănătoare smântânii şi amesteci bine. Cu o lingură, iei din compoziţie şi pui găluştele la fiert într-o oală cu apă clocotită. Le laşi la fiert 10 minute, apoi torni puţină apă rece peste ele şi le mai ţii 5 minute pe foc. Când sunt gata, le combini cu supa şi adaugi pătrunjelul tocat.