Ciorbă de vită cu borş de casă
Dacă nu ţii post şi vrei să profiţi de o bucată de carne pe care o ai în frigider, prepară cea mai bună ciorbă de vită cu borş de casă.
Ingrediente pentru ciorbă de vită cu borş de casă
450 g carne de vită 1 ceapă mare 1 morcov 1 felie de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 3 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel leuştean verde 500 ml borş de casă sare piper
Mod de preparare pentru ciorbă de vită cu borş de casă
Carnea se porţionează şi se pune la fiert în trei litri de apă rece. Se îndepărtează cu grijă spuma formată şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până este pe jumătate pătrunsă. Se adaugă legumele curăţate şi tăiate mărunt sau după preferinţă, se condimentează cu sare şi se continuă fiertul încă 10-15 minute. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se corectează gustul de sare şi piper.
După circa 10 minute, se acreşte cu borşul de casă fiert şi spumuit separat. După 2-3 clocote, se ia de pe foc ciorba de vită cu borş de casă, se adaugă leuşteanul tocat, se acoperă cu capac şi se lasă să se aromatizeze 10 minute înainte de a fi servită.