Ciorbă dulce de legume

17 august 2015   Altele

Ştim că de cum vei citi ingredientele, te va puimi prezenţa stafidelor. Dar, ele împreună cu boabele de porumb şi morcovii vor da acel gust aparte al acestei ciorbe dulci de legume pe care vă invităm să o preparaţi chiar astăzi.

Ciorbă dulce de legume - Ingrediente

25 g unt 2 căţei de usturoi 2 cepe mici 4 roşii mari 2 cartofi 2 morcovi 2 linguri boabe de porumb dulce (conservat) 2 linguri stafide 1 lingură busuioc uscat sau proaspăt pătrunjel verde 100 g smântână sare piper

Ciorbă dulce de legume - Cum se prepară

Se încinge untul într-o oală,se adaugă usturoiul şi ceapa,tocate mărunt, şi se călesc la foc mic, amestecând permanent. Se adaugă cartofii şi morcovii tăiaţi cubuleţe, boabele de porumb din conservă şi se călesc împreună, adăugând puţină apă caldă. Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţe şi tăiate cuburi, busuiocul, sare şi piper, după gust, şi o cană de apă caldă. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 15 minute. Când toate legumele sunt aproape fierte, se adaugă stafidele, se completează cu apă, se corectează gustul

de sare şi se lasă să dea în clocot de 3-4 ori, apoi se ia de pe foc. Ciorba dulce de legume se drege cu smântână, se adaugă pătrunjel verde şi se serveşte caldă.

Mai multe