Ciorbă poloneză de mărar şi castraveţi muraţi
11 noiembrie 2014
Altele
Pentru că azi este ziua poporului polonez, vă propunem un meniu sută la sută specific bucătăriei acestui popor.
Ingrediente
500 g oase de vită din zona gâtului 1 cană de legume amestecate (de care vrei) 2 căni castraveţi muraţi tocaţi şi mărar din borcan 2 l apă 2 căni cartofi tăiaţi bucăţele 3 linguri făină 1 cană lapte sare
Mod de preparare
Într-o oală mare, pune oasele, legumele şi castraveţii. Adaugă apa. Lasă la foc mediu cam 45 de minute.
Adaugă cartofii şi fierbe-i până se mai înmoaie, cam 20 de minute.
Scoate din apă oasele. Dă focul mai tare. Amestecă făina cu laptele într-un vas mic şi încorporează treptat în supă. Amestecă până când amestecul începe să fiarbă. Asezonează după gust.