Ciorbă rusească Soleanca
Ciorbele sunt mai savuroase dacă sunt preparate şi cu câţiva cartofi. Pe lângă faptul că sunt pe placul tutror, cartofii contribuie şi la senzaţia de saţietate. Dacă ai poftă de o ciorbă caldă, e musai să încerci această reţetă.
Ingrediente
Pentru bulionul din carne de vită
700 g carne de vită 3 l apă 1 ceapă 2 foi de dafin sare câteva boabe de piper negru
Pentru ciorbă
400 g cârnaţi
1 ceapă
5 cartofi potriviţi
3 castraveţi muraţi
3 linguri pastă de roşii
2 linguri ulei
piper negru
Mod de preparare
Pentru a prepara bulionul, speli carnea de vită şi o pui la fiert în apă. Când începe să clocotească, alegi spuma şi adaugi ceapa tăiată. Laşi să fiarbă la foc mic 2 ore. Înainte cu 15 minute ca bulionul să fie gata, adaugi frunzele de dafin, boabele de piper negru şi sarea. Scoţi carnea din zeama în care a fiert şi o tai în bucăţele. Feliezi cârnaţii.
Într-o tigaie cu ulei şi puţin bulion înmoi ceapa tăiată julien. Când devine uşor aurie, adaugi pasta de roşii şi mai laşi să fiarbă, la foc mic, 3 minute. Torni amestecul în cratiţa cu bulion. Adaugi castraveţii muraţi tăiaţi fâşii subţiri, carnea, cârnaţii şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Fierbi ciorba 20 de minute, până sunt gata cartofii.
Ciorbă în coajă de dovleac, reţetă de post