Ciulama de ciuperci cu smântână
Ştim că vă place ciulamaua de ciuperci cu smântână, aşa că avem o reţetă absolut delicioasă pentru voi. Dacă prepari şi o mămăligă lângă, vei avea parte de o cină sau un prânz reuşite. Sau şi una şi alta.
Ciulama de ciuperci cu smântână - Ingrediente
500 g ciuperci champignon 2 linguri făină 100 ml smântână 2 linguri ulei (de măsline) 1 ceapă potrivită 1 legătură pătrunjel verde sare piper
Ciulama de ciuperci cu smântână - Cum se prepară
Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în ulei bine încins până se înmoaie. Se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate felii subţiri şi se călesc până scade zeama lăsată.
Separat, se dizolvă făina cu puţină apă rece, apoi se toarnă peste ciuperci. Se mai completează cu apă caldă, se condimentează cu sare şi cu piper, după gust, şi se lasă să fiarbă până începe să se îngroaşe sosul. În momentul servirii, se adaugă smântâna şi se decorează cu pătrunjel verde tocat. Se serveşte cu mămăligă caldă.