Ciulama de ciuperci. Reţeta cea mai simplă

16 ianuarie 2015   Altele

Ghici ciupercă ce-i? Păi, cea mai delicioasă ciulama, ar fi răspunsul cuiva mai şugubăţ dar şi mai creativ în bucătărie.Cum care ciulama? Păi, ciulama de ciuperci.

Ingrediente pentru ciulama de ciuperci

500 g ciuperci champignon 2 linguri făină 100 ml smântână 2 linguri ulei 1 ceapă potrivită 1 legătură pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare al reţetei de ciulama de ciuperci

Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în ulei bine încins până se înmoaie. Se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate felii subţiri şi se călesc până scade zeama lăsată.

Separat, se dizolvă făina cu puţină apă rece, apoi se toarnă peste ciuperci. Se mai completează cu apă caldă, se condimentează cu sare şi cu piper, după gust, şi se lasă să fiarbă până începe să se îngroaşe sosul.

În momentul servirii, poţi adăuga smântână la ciulama de ciuperci şi se decorează cu pătrunjel verde tocat. Se serveşte cu mămăligă caldă.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe