Ciulama de hribi
Hribii au o aromă şi o savoare inconfundabilă. dacă ai prin casă cel puţin un kilogram încearcă şi prepară această ciulama delicioasă.
Ingrediente
1 kg hribi 2 linguri unt 2 linguri făină 2 cepe 1 legătură pătrunjel 250 ml smântână sare piper
Preparare
1. Curăţă şi spală hribii foarte bine, după care îi tai. Curăţă ceapa şi toac-o mărunt sau dă-o pe răzătoarea mare.
2. Topeşte untul într-o cratiţă, pune ceapa să se călească, adaugă hribii şi o cană cu apă şi lasă la fiert până când ciupercile s-au înmuiat.
3. Dizolvă făina într-un castronel în puţină apă rece, toarn-o peste hribi, mai las-o să fiarbă 5 minute, după care adaugă smântâna, sare şi piper după gust şi mai dă mâncarea în câteva clocote. Ia ciulamaua de pe foc şi asezoneaz-o cu pătrunjelul tocat mărunt.
sursa foto: Fotolia