Ciuperci umplute cu alune

15 iulie 2015   Altele

V-aţi obişnuit cu tot felul de umpluturi clasice pentru ciuperci. Dar astăzi am pregătit ceva special: ciuperci umplute cu alune, o reţetă pe care o recomandăm din toată inima pentru că este o combinaţie de gusturi care se completează foarte bine. Plus că este şi inedită.

Ciuperci umplute cu alune - Ingrediente

8-10 ciuperci mari champignon 3 fire de ceapă verde 150 g alune 1 legătură de mărar verde 1 lingură ulei de măsline sare piper salată verde pentru decor

Ciuperci umplute cu alune - Cum se prepară

Se curăţă ciupercile, se scot codiţele, având grijă să rămână pălăriile întregi. Se aşază pălăriile într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei.Se toacă mărunt codiţele ciupercilor şi se călesc cu ceapa tocată fin, în uleiul bine încins, până scade bine zeama lăsată de ciuperci, apoi se ia compoziţia de pe foc.După ce se răceşte, se adaugă alunele zdrobite mărunt sau măcinate, mărarul tocat fin, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se amestecă bine şi se umplu pălăriile ciupercilor cu compoziţia obţinută.Se pun ciupercile la cuptor pentru circa 25-30 de minute, până se rumenesc deasupra. Ciupercile umplute cu alune se servesc imediat, decorate cu frunze de salată creaţă.

Mai multe