Clătite cu brânză la cuptor FOTO

30 decembrie 2015   Altele

Fie că preferăm brânza de vaci, telemeaua, urda sau caşcavalul, brânzeturile sunt un aliment de bază. Folosită în preparate sărate ori dulci, brânza este o sursă valoroasă de substanţe nutritive de care organismul are nevoie pentru a funcţiona normal. Indiferent de tipul ales, brânzeturile pot completa aportul de vitamine (A, D, E, K) şi minerale (calciu, fosfor, magneziu), motiv pentru care sunt un aliment de bază pentru toate categoriilor de vârstă. Nu mai aştepta şi prepară şi tu o tavă cu clătite cu brânză la cuptor!

Clătite cu brânză la cuptor - Ingrediente (4 porţii)

Pentru aluatul de clătite 300 ml lapte 2 ouă 2 linguri ulei 200 g făină 1 praf de sare

200 g brânză telemea

300 g brânză de vaci

200 g măsline umplute cu gogoşari

1 legătură ceapă verde

3 linguri smântână

3 ouă

250 ml lapte

2 linguri făină

sare

piper

1 vârf cuţit busuioc uscat

2 linguri pesmet

Clătite cu brânză la cuptor - Mod de preparare

Se bat ouăle cu laptele, uleiul, sare şi făină şi se face un aluat de consistenţa unei smântâni fluide. Se coc opt clătite mai mari şi se lasă la răcit.

Se rade brânza telemea şi se amestecă cu cea de vaci, cu măslinele tăiate rondele şi cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt. Se adaugă smântâna şi se amestecă bine.

Se umplu clătitele cu compoziţia de brânză, se rulează şi se taie în două. Se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet un vas termorezistent şi se aşază clătitele cu partea tăiată în sus.

Ouăle se bat bine cu laptele. Se adaugă făina, busuiocul, sare şi piper şi se toarnă compoziţia peste clătite. Se introduce vasul la cuptor pentru 30 de minute, până se rumenesc.

Mai multe