Clătite cu carne tocată şi sos de brânză
Timpul nu-ţi este un aliat, iar musafirii bat la uşă? Poţi să le prepari o gustare caldă din clătite umplute. Ce zici, te-am făcut curioasă? Urmăreşte lista de ingrediente, cumpără tot ce ai nevoie, urmează paşii recomandaţi de noi şi vei obţine cele mai bune clătite cu carne tocată şi sos de brânză.
Clătite cu carne tocată şi sos de brânză - Ingrediente
400 g carne tocată 2 căţei de usturoi 2 ouă
100 g făină
100 g unt
500 ml lapte
200 g brânză cedar
200 g ciuperci
sare
piper
500 g făină
1 l lapte
3 ouă
sare
2 fire ceapă verde
½ ardei gras roşu
Clătite cu carne tocată şi sos de brânză - Mod de preparare
Amesteci laptele cu făina şi ouăle, adaugi un praf de sare şi baţi bine, să se omogenizeze compoziţia. Faci clătite din această compoziţie. Amesteci carnea cu usturoiul zdrobit, ouăle, sare şi piper, după gust. Pentru sosul de brânză încălzeşti untul la foc mic, adaugi făina şi laşi până se aureşte. Torni laptele amestecând continuu şi laşi pe foc mic până se leagă sosul. Adaugi brânza rasă, condimentezi cu sare şi piper, sotezi ciupercile curăţate şi tăiate felii şi le adaugi în sos. Umpli clătitele cu amestecul de carne şi le rulezi. Le aşezi într-o tavă unsă cu unt, torni sosul de brânză peste ele şi le bagi în cuptorul bine încins, la foc potrivit, circa 20 de minute. Serveşti clătitele cu carne tocată şi sos de brânză asezonate cu ceapă verde şi ardei gras roşu tocate mărunt.