Clătite cu dulceaţă

13 aprilie 2018   Altele

Nouă ni s-a făcut poftă de nişte clătite! Vouă nu?

Ingrediente (15 clătite)

250 g făină 500 ml lapte 3 ouă 2 linguri ulei 1 lingură esenţă de vanilie 1 praf de sare 1 borcan dulceaţă de căpşuni

Mod de preparare

Baţi ouăle, adaugi un praf de sare, laptele, esenţa de vanilie, o lingură de ulei şi, la final, făina, puţin câte puţin. Mixezi până nu mai rămân cocoloaşe de la făină. Dai aluatul de clătite la rece 30 de minute. Ungi cu o lingură de ulei o tigaie şi torni câte un polonic de compoziţie. Înclini tigaia pentru ca aluatul să se întindă uniform. După două minute, întorci şi o coci pe cealaltă parte. Procedezi astfel până când termini aluatul. Umpli clătitele cât sunt calde cu dulceaţă de căpşuni.

Mai multe