Clătite cu îngheţată

30 iulie 2017   Altele

Clătitele pot fi atât cu umplutură dulce, cât şi sărată. Vara alege să le umpli cu îngheţată.

Ingrediente Pentru clătite ● 4 ouă ● 200 g făină ● 500 ml lapte ● sare ● 1 lingură zahăr ● 2 linguri ulei ● 1 păstaie de vanilie Pentru îngheţată: ● 500 g căpşuni ● 300 g iaurt grecesc cu 10% grăsime ● 3 linguri miere ● dulceaţă de căpşuni,pentru servire

Cum se prepară îngheţata

Pentru clătite, baţi ouăle cu zahărul apoi adaugi făina. Amesteci bine pentru a scăpa de cocoloaşe. Torni laptele, iar la final adaugi miezul de la păstaia de vanilie, sarea şi uleiul. Încingi o tigaie antiaderentă şi torni în ea câte puţin din aluatul de clătite. Coci clătitele, la foc mediu, pe ambele părţi.

Pentru îngheţată, pasezi căpşunile până obţii un piure. Adaugi iaurtul şi mierea şi pasezi din nou. Torni compoziţia într-o caserolă şi o dai la congelator.

De 3 ori, din 30 în 30 de minute, scoţi caserola şi pasezi compoziţia cu blenderul pentru a evita formarea acelor de gheaţă. Serveşti clătitele pufoase cu îngheţată şi dulceaţă de căpşuni.

Mai multe