Clătite umplute
Cu umplutura potrivită, clatitele sunt alegerea ideală şi pentru aperitiv. Iată cum se prepară clătitele umplute!
De ce ai nevoie pentru clătite umplute
Pentru clătite › 150 g făină integrală › 50 g făină albă › 2 ouă › sare › circa 300 ml lapte › puţin ulei pentru prăjit Pentru umplutură › 1 ceapă mare › 100 g bacon › 2 linguri ulei › 500 g varză murată › 1 linguriţă seminţe de chimen › 2 cârnaţi picanţi
Cum se prepară clătitele umplute
Se bat ouăle cu un vârf de cuţit de sare şi laptele. Se adaugă treptat ambele tipuri de făină cernută în prealabil, amestecându-se bine. Se pune aluatul la figider să se odihnească 30 de minute.
Se taie baconul fâşii subţiri şi se căleşte împreună cu ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei încins. Se adaugă varza murată tocată fideluţă, chimenul, puţină apă şi se lasă să fiarbă, acoperit, 15-20 de minute.
Se coc clătitele, rând pe rând, şi se ţin la cald. Se aşază pe fiecare clătită varză călită şi felii subţiri de cârnaţi, se rulează cât mai strâns şi se servesc.