Clătite umplute

2 aprilie 2015   Altele

Cu umplutura potrivită, clatitele sunt alegerea ideală şi pentru aperitiv. Iată cum se prepară clătitele umplute!

De ce ai nevoie pentru clătite umplute

Pentru clătite › 150 g făină integrală › 50 g făină albă › 2 ouă › sare › circa 300 ml lapte › puţin ulei pentru prăjit Pentru umplutură › 1 ceapă mare › 100 g bacon › 2 linguri ulei › 500 g varză murată › 1 linguriţă seminţe de chimen › 2 cârnaţi picanţi

Cum se prepară clătitele umplute

Se bat ouăle cu un vârf de cuţit de sare şi laptele. Se adaugă treptat ambele tipuri de făină cernută în prealabil, amestecându-se bine. Se pune aluatul la figider să se odihnească 30 de minute.

Se taie baconul fâşii subţiri şi se căleşte împreună cu ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei încins. Se adaugă varza murată tocată fideluţă, chimenul, puţină apă şi se lasă să fiarbă, acoperit, 15-20 de minute.

Se coc clătitele, rând pe rând, şi se ţin la cald. Se aşază pe fiecare clătită varză călită şi felii subţiri de cârnaţi, se rulează cât mai strâns şi se servesc.

Mai multe