Clătite umplute cu carne FOTO

11 iulie 2016   Altele

Un aperitiv perfect care transformă o banală clătită într-una specială! Aceste clătite umplute cu carne, pot avea şi cu legume sotate. Cele mai indicate sunt: ceapă, morcovi, dovlecei, ciuperci, vinete, 1-2 căţei de usturoi şi verdeaţă după gust.

Clătite umplute cu carne - Ingrediente

Pentru clătite 2 ouă 200 ml bere sau apă minerală 3 linguri făină sare piper 1 lingură ulei

Pentru umplutură

700 g carne tocată

60 g unt

3 căţei usturoi

1 legătură ceapă verde

sare

piper

ulei pentru uns

Clătite umplute cu carne - Mod de preparare

Baţi ouăle cu un praf de sare şi puţin piper, adaugi făina şi subţiezi compoziţia obţinută cu bere până la consistenţa unui aluat de clătite. Laşi la frigider

30 de minute.

Din aluat coci, pe rând, într-o tigaie neaderentă mare, clătite groase, pe care le aşezi una peste alta până sunt gata toate.

Toci ceapa verde (păstrezi 10 frunze) şi o sotezi într-o tigaie în jumătate din cantitatea de unt. Apoi adaugi carnea tocată şi usturoiul pisat şi laşi să se rumenească bine. Potriveşti de sare şi piper.

Aşezi în mijlocul fiecărei clătite câte o lingură de carne, strângi marginile ca pe săculeţ şi legi cu frunze de ceapă verde. Aşezi clătitele umplute într-o formă unsă cu ulei, stropeşti cu restul de unt topit şi dai la cuptor 10-15 minute. Le serveşti calde.

Clătite cu brânză

Clătite cu brânză

Clătite cu spanac

Clătite cu spanac

Clătite cu ciuperci

Clătite cu ciuperci

Mai multe