Clătite umplute cu dovleac şi brânză
Îmi plac clătitele, indiferent dacă sunt dulci sau sărate. Dacă eşti în căutarea unei reţete de clătite sărate, noi ţi-o recomandăm pe cea de clătite umplute cu dovleac şi brânză.
De ce ai nevoie pentru clătite umplute cu dovleac şi brânză
8 clătite fără zahăr în compoziţie
½ de dovleac mai mic
2-3 crenguţe de rozmarin
2-3 linguri ulei
65 g brânză moale, de preferinţă de capră
sare
Cum se prepară clătitele umplute cu dovleac şi brânză
Dai drumul la cuptor. Scoţi sâmburii dovleacului şi aşezi în mijloc crenguţe de rozmarin, sare şi-l stropeşti cu ulei. Îl dai la cuptor 30-40 de minute până când furculiţa intră cu uşurinţă în el.
Îl scoţi, îl laşi la răcorit, îl descojeşti şi pasezi miezul. Ungi cu piureul obţinut clătitele şi aşezi la mijloc brânză de capră. Ridici marginile clătitelor şi le fixezi cu scobitori. Dai clătitele la cuptor, într-o tavă tapetată, 20-25 de minute.