Clătite umplute cu frişcă şi vişine

10 iulie 2015   Altele

Pentru mulţi clătitele sunt un desert banal. Pe care îl poate face oricine. Însă, dacă ştii cum să prepari umplutura potrivită, pentru că în asta constă tot secretul, poţi obţine cel mai bun desert. Noi vă propunem azi o reţetă de clătite umplute cu frişcă şi vişine şi suntem siguri că o să vă placă.

Clătite umplute cu frişcă şi vişine - Ingrediente

Pentru clătite 1 ceaşcă făină 2 ouă 1 pahar lapte 1 praf de sare 2 linguriţe zahăr 2 linguriţe unt sau ulei

250 ml frişcă lichidă

200 g gem (căpşuni, coacăze, vişine)

1 pliculeţ zahăr vanilat

1 pliculeţ întăritor de frişcă

300 g vişine

Clătite umplute cu frişcă şi vişine - Cum se prepară

Se amestecă într-un castron făina, ouăle, sarea, zahărul şi laptele. Se bate totul bine cu un tel, se adaugă untul topit sau uleiul, amestecând continuu. Compoziţia trebuie să fie ca o smântână subţire. Se lasă să se odihnească o oră. Se coc clătite puţin mai groase şi se lasă să se răcească. Pe o hârtie de copt se aşază şase clătite (câte trei pe un rând), fiecare acoperind 2/3 din următoarea. Frişca se bate cu zahărul vanilat şi cu întăritorul de frişcă. Se ung clătitele cu gem şi se întinde 2/3 din frişcă. Se aşază vişine curăţate de sâmburi şi scurse pe latura mai mare a patului de clătite. Se opresc vişine şi pentru decor.Se rulează cu ajutorul hârtiei de copt, se înveleşte în hârtie şi se păstrează timp de o oră în frigider. Se scoate din hârtie şi se taie în bucăţi de 3-4 cm lungime. Se decorează fiecare bucată cu frişcă şi vişine udate şi date prin zahăr. Toţi prietenii tăi vor dori să le dai reţeta de clătite umplute cu frişcă şi vişine!

Mai multe