Clătite umplute cu spanac
A trecut demult vremea spanacului proaspăt, dar acesta nu este un motiv să nu prepari mâncăruri delicioase cu spanac congelat. Iată una dintre ele - clatite umplute cu spanac:
Preparare: 1 h Dificultate: mică 8 porţii
Ingrediente
Pentru aluatul de clătite
2 ouă
450 ml lapte
1 lingură ulei
1 vârf de cuţit cu sare
250 g făină
Pentru umplutură
450 g frunze de spanac congelate
1 ceapă
2 căţei de usturoi
sare
piper
2 ouă
1 legătură pătrunjel verde
200 g şuncă de pui
100 g brânză rasă
2 linguri ulei
Preparare clatite umplute cu spanac
1. Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele, sarea şi o lingură de ulei, după care adaugi treptat făina. Laşi aluatul să se odihnească 30 de minute, după care prăjeşti clătitele într-o tigaie unsă cu ulei.
2. Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în uleiul încins până se înmoaie. Adaugi spanacul decongelat şi tocat, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc până se evaporă lichidul. Pui usturoiul tocat mărunt, ouăle bătute şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Când ouăle se îngroaşă, dai cratiţa deoparte.
3. Pui pe fiecare clătită umplutură de spanac, câte o felie de şuncă şi rulezi. Le aşezi într-un vas uns cu unt, le presari cu brânza rasă şi le introduci la cuptor până când brânza se topeşte. Serveşti aceste clatite umplute cu spanac calde.
sursa foto: Profimedia