Clătite umplute cu spanac

8 august 2014   Altele

A trecut demult vremea spanacului proaspăt, dar acesta nu este un motiv să nu prepari mâncăruri delicioase cu spanac congelat. Iată una dintre ele - clatite umplute cu spanac:

Preparare: 1 h Dificultate: mică 8 porţii

Ingrediente

Pentru aluatul de clătite

2 ouă

450 ml lapte

1 lingură ulei

1 vârf de cuţit cu sare

250 g făină

Pentru umplutură

450 g frunze de spanac congelate

1 ceapă

2 căţei de usturoi

sare

piper

2 ouă

1 legătură pătrunjel verde

200 g şuncă de pui

100 g brânză rasă

2 linguri ulei

Preparare clatite umplute cu spanac

1. Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele, sarea şi o lingură de ulei, după care adaugi treptat făina. Laşi aluatul să se odihnească 30 de minute, după care prăjeşti clătitele într-o tigaie unsă cu ulei.

2. Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în uleiul încins până se înmoaie. Adaugi spanacul decongelat şi tocat, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc până se evaporă lichidul. Pui usturoiul tocat mărunt, ouăle bătute şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Când ouăle se îngroaşă, dai cratiţa deoparte.

3. Pui pe fiecare clătită umplutură de spanac, câte o felie de şuncă şi rulezi. Le aşezi într-un vas uns cu unt, le presari cu brânza rasă şi le introduci la cuptor până când brânza se topeşte. Serveşti aceste clatite umplute cu spanac calde.

Clatite cu soia si legume

Clatite cu soia si legume

Clatite groase cu branza

Clatite groase cu branza

Clatite cu carne tocata

Clatite cu carne tocata

sursa foto: Profimedia

Mai multe