Coaste de porc cu sos barbecue la cuptor
Cu siguranţă ai mâncat coaste de porc la restaurant şi te-ai întrebat cum le fac aşa gustoase. Ei bine, această reţetă îţi dezvăluie secretul.
Ce ingrediente ai nevoie:
– coaste proaspete de porc 3 buc. mari (1,2 kg) – zahăr brun 80 g – boia de ardei afumată 1 lingură – piper negru măcinat 1/2 linguriţă – boia dulce 1 linguriţă cu vârf – usturoi pudra 1 linguriţă rasă – ceapă pudra 1 linguriţă rasă – ulei de floarea-soarelui 2 linguri – sos BBQ 50 g – sare 1 linguriţă rasă
Se amestecă într-un castron uleiul, sarea, piperul, usturoiul şi ceapa pudră, boiaua şi zaharul brun.
Coastele se taie în jumătăţi şi se freacă bine cu sosul rezultat. Se pun coastele într-o pungă de plastic cu închidere ermetică şi se lasă 2 ore la marinat.
Cuptorul se încinge la 170 de grade, apoi se pun coastele pe o tavă pe care o acoperi cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor.
După o oră, se scoate folia şi se ung coastele cu sos barbecue. Se acoperă înapoi cu folia şi se mai lasă o oră. Se ia din nou folia şi se ung coastele cu sosul barbecue, apoi se lasă descoperite încă 20 de minute.