Cod cu salată de linte
Se spune despre cod că este un peşte fad, fără gust. Este adevărat, însă numai dacă nu prepari nici un fel de sos. Dacă prepari reţeta propusă de noi, vei descoperi un gust unic al acestui peşte de care te vei îndrăgosti.
Ingrediente
2 bucăţi file de cod 150 g linte verde înmuiată 40 de minute 2 căţei de usturoi, mărunt tocaţi 1 ceapă mică, tăiată mărunt un pahar mic cu iaurt slab ulei de măsline 1 bucată praz mărar 1 morcov
Mod de preparare
Ceapa şi usturoiul se înmoaie în ulei şi apoi se adaugă lintea scursă de apa în care a stat. Se lasă un minut să se călească împreună, după care se toarnă apă şi se lasă la fiert. La jumătatea fierberii se adaugă şi morcovul tăiat cubuleţe.
Peştele se frige în ulei şi apoi se scoate pe şerveţele care să absoarbă grăsimea şi în acelaşi ulei se pune prazul tăiat bucăţi de 3-4 cm. Se lasă un pic să se călească.
Lintea fiartă şi morcovul se amestecă cu iaurt, se potriveşte gustul de sare şi se aduce la masă presărat cu mărar fin tocat.
sursa foto: Photoland