Cod în crustă de pesmet

30 aprilie 2017   Altele

Fie că e proaspăt, congelat sau din conservă, peştele face, de fiecare dată, deliciul unei mese sănătoase. Încearcă şi tu această reţetă simplă de cod în crustă şi bucură-te de beneficiile acestui aliment.

Cod în crustă - Ingrediente

2 fileuri de cod sare piper 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 linguri pesmet 1 lingură parmezan ras 1 lămâie ulei cartofi natur

Cum se prepară codul în crustă

Speli şi usuci bine peştele, îl tai în două, apoi îl stropeşti cu puţin ulei. Mărunţeşti ceapa şi usturoiul şi le amesteci cu pesmetul, coaja rasă de lămâie, parmezanul, sare şi piper, după gust.

Ungi o tavă cu ulei, aşezi fileurile şi pui pe fiecare din amestecul cu pesmet. Dai tava la cuptorul încins 20 de minute. Serveşti fileurile cu feliuţe de lămâie şi cu cartofi natur.

Foto: Profimedia

Mai multe