Cod în sos de vin alb cu roşii şi busuioc
Când ai poftă de o porţie de peşte, poţi încerca o reţetă foarte gustoasă de cod în sos de vin alb cu roşii şi busuioc, care se prepară uşor şi rapid!
Ingrediente
Pentru sos
2 linguri ulei de măsline ½ linguriţă fulgi de ardei roşu 2-3 căţei de usturoi, pisaţi 300 g roşii cherry, tăiate în jumătate 60 ml vin alb busuioc proaspăt tocat, după gust 2 linguri zeamă de lămâie ½ linguriţă coajă rasă de lămâie sare piper
Pentru peşte
2 linguri ulei
4 bucăţi file de cod
sare
piper
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Într-o tigaie, căleşti în puţin ulei încins, usturoiul alături de fulgii de ardei, aproximativ 1 minut. Adaugi roşiile şi le laşi pe foc în jur de 10 minute, amestecând din când în când, până se înmoaie. Combini cu vinul până aproape să dea în clocot. Încorporezi busuioc, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, sare şi piper, după gust şi mai laşi pe foc 2 minute. Transferi sosul într-un bol şi dai deoparte.
Condimentezi bucăţile de peşte cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei, aproximativ 5 minute, până îşi schimbă culoarea. Transferi cu grijă tigaia în cuptor, unde o laşi încă 5 minute sau până ce peştele este bine pătruns. Serveşti cu sosul de vin.
Sursa http://bakerbynature.com