Colaci cu gem (reţetă poloneză)

11 noiembrie 2014   Altele

Pentru că azi este ziua naţională a poporului polonez, vă propunem un meniu tradiţional al bucătăriei din Polonia.

Ingrediente

1/2 cană unt, moale 100 g brânză de vaci sau cremă de brânză, moale 1 1/4 cană făină 1/4 cană gem(de care vrei) 1/4 cană zahăr pudră

Mod de preparare

Bate untul şi crema de brânză sau brânza de vaci într-un bol până când se înmoaie bine şi este pufoasă. Adaugă făina treptat şi mixează bine de fiecare dată.

Rulează aluatul într-o foaie subţire pe o suprafaţă dată cu făină. Decupează cercuri, cu ce diametru vrei. Pune în centru fiecărui cerc din cantitatea de gem. Împachetează ca în poză, apăsând bine fiecare cerc pe margine.

Pune pe o foaie de copt unsă cu grăsime. Lasă la cuptorul încins în prealabil cam 15 minute. Presară zahăr pudră pe deasupra.

Mai multe