Colţunaşi cu mere şi glazură de unt

2 noiembrie 2017   Altele

Sunt atât de multe deserturi în care merele sunt ingredientul principal. Astăză îţi dăm o reţetă nouă, dar la fel de delicioasă, colţunaşi cu mere şi glazură de unt.

De ce ai nevoie pentru colţunaşi cu mere

Pentru aluat

8 linguri unt

180 g făină

1 lingură zahăr

1 praf de sare

½ lingură oţet de mere

50 ml apă rece

Pentru umplutură

2 mere

2 linguri zahăr brun

1 lingură zahăr alb

1 lingură unt

1 praf de sare

1 ou, pentru uns

1 lingură lapte, pentru uns

Pentru glazură

1 lingură unt

2 linguri zahăr brun

60 g zahăr pudră

1 praf scorţişoară

1 lingură lapte

Cum se prepară colţunaşii cu mere

Pentru aluat, combini făina cu zahărul şi sarea, adaugi untul rece şi frămânţi până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Torni oţetul amestecat cu apa şi frămânţi până obţii un aluat tare, pe care-l înfăşori în folie şi-l dai la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură, cureţi merele, le tai cubuleţe şi le amesteci cu restul ingredientelor. Le ţii pe foc până când scade zeama lăsată, iar zahărul s-a caramelizat.

Scoţi aluatul din frigider, îl laşi 5-10 minute la temperatura camerei. Dai drumul la cuptor şi presari făină pe suprafaţa de lucru. Decupezi cercuri din aluat, în care pui câte o lingură de umplutură şi lipeşti bine capetele. Le aşezi în tavă şi le ungi cu ou bătut cu lapte. Le dai la cuptor până când se rumenesc.

Pentru glazură, omogenizezi toate ingredientele şi ungi colţunaşii după ce s-au răcorit.

Sursa https://bakingmischief.com/

https://bakingmischief.com/

Mai multe