Colţunaşi cu spanac şi praz

15 aprilie 2015   Altele

Să lăsăm deoparte mâncărurile grele, săţioase şi să găti ceva mai uşor. Aceşti colţunaşi cu spanac şi praz sunt foarte buni şi potriviţi acestui sezon.

Ingrediente pentru colţunaşi cu spanac şi praz

Pentru aluat 300 g făină 3 ouă 3 linguri apă sare

500 g spanac

100 g unt

1 lingură făină

100 ml lapte

100 g caşcaval ras

piper măcinat

nucşoară rasă

1 bucată de praz

Mod de preparare pentru colţunaşi cu spanac şi praz

Amesteci făina, ouăle, sarea şi apa, într-un castron mare şi frămânţi un aluat omogen. Îl acoperi şi îl laşi să se odihnească până prepari umplutura. Tai spanacul fâşii pe care le căleşti în unt până se înmoaie bine, presari făina şi continui călirea amestecând permanent. Adaugi laptele şi laşi să fiarbă 7-8 minute, apoi iei vasul de pe foc. Pui condimentele, caşcavalul ras şi amesteci.

Întinzi o foaie subţire de aluat, tai rondele cu diametrul de 10 cm, pui câte o linguriţă de spanac pe fiecare jumătate de rondea, acoperi cu cealaltă jumătate de aluat şi presezi marginile ca să se lipească bine. După ce ai umplut toţi colţunaşii, îi fierbi 10-15 minute în apă cu sare. Când sunt gata fierţi (se ridică la suprafaţa apei) scoţi colţunaşii cu spanac şi praz cu spumiera, îi stropeşti cu unt topit, îi presari cu rondele de praz şi îi serveşti imediat. După gust, poţi aduce la masă şi smântână.

Mai multe