Conopidă cu ciolan afumat
În general conopida nu e prea iubită, dar preparată cu ciolan afumat, de exemplu, îţi poate deveni agreabilă.
De ce ai nevoie ca să faci conopidă cu ciolan afumat
½ conopidă
200 g ciolan afumat, fără os 4 felii brânză topită 2-3 linguri ulei pătrunjel piper boabe 1 frunză de dafin 200 ml sos de roşii
Cum prepari conopidă cu ciolan afumat:
Rupi conopida bucheţele, pe care le speli sub un jet de apă rece, apoi le opăreşti 10 minute şi le scurgi. Separat, fierbi ciolanul
în apă în care ai adăugat foaia de dafin şi boabe de piper, după gust. Îl laşi până când furculiţa intră cu uşurinţă în carne, apoi îl
scurgi şi-l tai cubuleţe. Combini bucheţelele de conopidă cu ciolanul afumat, adaugi sosul de roşii şi amesteci. Pui compoziţia într-o tavă unsă cu ulei, o nivelezi, aşezi deasupra feliile de brânză topită şi dai tava la cuptor 15-20 de minute. Înainte să o serveşti, presari pătrunjel tocat.