Conopidă cu pui, la cuptor

5 iulie 2017   Altele

Cu efort minim, pregăteşti un preparat gustos pentru întreaga familie. Încearcă şi tu reţeta de conopidă cu pui, la cuptor, din ingrediente accesibile.

Ingrediente

500 g piept de pui

350 g caşcaval

100 ml smântână

1 conopidă medie

2 ouă

2 cepe

4 căţei de usturoi, pisaţi

sare

piper

Mod de preparare

Opăreşti conopida în apă cu puţină sare, 5-10 minute. O desfaci în bucheţele mici. Separat, fierbi pieptul de pui, 5 minute. Îl tai fâşii. Într-o tigaie, căleşti ceapa tocată, 3 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci cu puiul şi mai laşi pe foc încă 2 minute.

Într-un bol, baţi ouăle cu smântâna şi usturoiul. Condimentezi, după gust. Aşezi puiul cu ceapa şi conopida într-un vas termorezistent. Torni deasupra sosul de smântână, uniform. Presari caşcavalul ras. Dai la cuptorul preîncălzit la foc mediu, aproximativ 25-30 de minute.

Sursa http://www.food.com

Mai multe