Conopidă gratinată
Chiar dacă e nevoie de prăjire sau de coacere, conopida se găteşte destul de repede, ceea ce o face ideală pentru masa de seară.
Ingrediente 1 conopidă mică 1 morcov mare caşcaval nucşoară
Pentru sos
½ pachet unt
3 linguri făină
300 ml lapte
200 g telemea de vacă
1 legătură ceapă verde
sare
piper
Mod de preparare
Speli conopida, o rupi în bucheţele şi o fierbi puţin în apă cu sare, împreună cu morcovul mărunţit şi le laşi la scurs. Pentru sos, pe foc mic, topeşti untul, apoi adaugi făina, laptele, amestecând constant. După ce se îngroaşă, razi brânza, pui sare şi piper, după gust, şi omogenizezi compoziţia, lăsând-o câteva minute la foc mic. La final, încorporezi şi ceapa verde tocată.
Într-un vas termorezistent, tapetat, pui conopida şi morcovul, iar peste ele, torni sosul şi razi caşcavalul, după gust. Dai totul la cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte. La servire, poţi presăra nucşoară.